Om meg

torsdag 17. november 2011

Shopping i Kautokeino


I høstferien dro vi (dvs Silje, Kristina, Marit og jeg) på shopping til Kautokeino. Vanligvis er det vel ikke stedet som blir invadert av shoppelystne mennesker med vidåpen lommebok......men vi traff  faktisk flere fra Alta i samme ærend som oss. For Kautokeino må være det nærmeste man kan komme "Mekka" når det gjelder koftetilbehør.

Første stopp var Maritex Gavpi, en liten koselig butikk med det meste av koftetilbehør.
Her fant vi biekso, belte og skallebånd. Valget falt på den brune varianten bla fordi skoene skal matche belte.
Biekso fra Kero
4 meter skallebånd i Tanamønster

Belte med hvit og blå dekor (noe som matcher sølja).
Belte og sølja matcher også hverandre i og med at det er noe blått i begge.
Sølja fant vi på Roust. Der bestilte vi også 15 belteknapper. Heldigvis er Kristina tynn i livet, så foreløpig er 15 belteknapper nok. Knappene skal vi hente litt før jul.

Sølje fra Roust.


Tilslutt var vi på en koselig liten butikk i et privathjem. Der benyttet jeg anledningen både til å handle litt luhkka-stoff og sjal og tråder til sjalet.
Sjal med blå bunnfarge.
Da er det bare resten igjen.... Marit skal hjelpe meg med å lage duskene til skallebåndene og lære meg å frynse sjal. Spennende. :-)

Men fremdeles mangler det litt. I hvertfall ei sølje til, som helst skal være i samme stil som den første. Også kanskje ett sjal til i en rødfarge.

Tusen takk Marit for all hjelp og veiledning :-)

1 kommentar:

  1. Hei,

    jeg synes søljen var nydelig. Når jeg søker på Roust i Katokeino får jeg ikke noe resultat. Hvor kan jeg henvende meg for å kjøpe en slik. Er den laget av en spsiell sølvsmed?

    Hilsen Inger P. Toppen

    SvarSlett