Om meg

søndag 1. september 2013

Mission Tana-kofte totally completed


 Jeg har lenge hatt planer om å sy kofte, sånn bare for å ha gjort det. Dessuten var det det eneste jeg ikke hadde gjort selv i "Mission Tana-kofte"-prosjektet mitt. Nå i løpet av sommeren ble det endelig en realitet, takket være min gode venninne Unni, som stilte opp som "støttekontakt" og veileder :-) Uten henne hadde ikke dette prosjektet kommet i havn. Så all ære til henne og til hennes tålmodighet....nok en gang!! Vi startet opp med klipping av koftedelene i 25 varmegrader. Kjøkkenbordet ble flytta ut på verandaen for å skape litt bedre arbeidsforhold.


 Symaskinen ble også tatt ut til lufting :-)

Her er Unni's arbeidstegning på hvordan man skal klippe ut en kofte på en mest økonomisk, stoffbestparende måte.

 Ryggdelene syes sammmen først, og avsluttes med tre striper på ryggen som må være nøyaktig like langt fra hverandre. Stripa i midten skal være litt kortere enn sidestripene.

Sånn, der var det gjort :-)
Forstykket og skulderstykket syes sammen.


Forstykket og bakstykket syes sammen.


Halskanten og skulderkantene syes på...med tvillingnål.

På Karasjok/ Tanakofta er det viktig å sy med to tråder på både halsstykket, skulderstykkene og ermene. Og da er jo tvillingnål helt genialt!


Også til det arbeidet som var mest arbeids- og konsentrasjonskrevende, holbien. 9 meter holbi (den nederste delen på kofta). Holbikanten syes på selve holbien. Med tvillingnål, selfølgelig :-)

Bjørnetråd syes fast øverst på holbien med sikksakk-sting. Holbien skal rynkes, slik at den passer på nerkanten til kofta.
Å sy holbien fast i kofta var mere arbeid enn det jeg hadde trodd. Nederste kanten på kofta og holbien deles i 8 deler som snurpes og syes sammen del for del. Så da klokka var 06.00 dag 2 var kofta ferdig!
Her er det ferdige resultatet. Jeg er superstolt! Måtte trø til som modell selv, men kofta er min eldste datter's. 


Sommeren her nord har vært helt fantastisk! Temperaturer opp i mot 30 grader har nesten vært hverdagskost. Vi har blitt direkte bortskjemte sånn værmessig. Her kommer noen bilder fra sommeren :-)
Viltvoksende orkideer.
Massevis av deilige multer


Vakre Tanaelva!
Ha en flott arbeidsuke!
Kjersti

4 kommentarer:

 1. Imponerende, rett og slett! Gratulerer! Kofta ble kjempefin!


  Vi nøt også godt av det fine været i nord da vi reiste med MS Midnatsol siste uka i juli.

  Fortsatt god mandag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Såå fin! (Den kledde du) Skulle gjerne fått tak i mønster på tromsøkofta, den er også kjempefin!

  SvarSlett
 3. Utrulig flink du e! Har ei handarbeidsbok med monster til kofte som a provde meg pa, men det blei ikke noe bra. Trur a gjor en feil naar a skalerte monsteret, haha. Men kofta til dattera di blei veldig fin :-)
  nina

  SvarSlett