Om meg

søndag 6. mai 2012

Kautokeino votter


Votter til min gode venninne Marit. Mønsteret er henta fra boka til Anny Haugen "Samisk husflid i Finnmark". Vottene har fire-tråders fletting og dusk, slik at de kan festes til et belte. Vottene er strikka i 2 tråders ullgarn og pinner nr 2,5.

Kanskje de blir gode å ha på 17.mai? I fjor snødde det mens vi gikk i toget.... Melder de derfor opp til Pinnekrokens utfordring 26# Nasjonaldagen :-)

Velkommen som følger på bloggen min, Ingrid! Koselig! :-)

10 kommentarer:

 1. Så lekre! Har skrevet det før her hos deg - jeg har kjempelyst å strikke slike.

  Du skulle forresten ha meldt de på Pinnekrokens utfordring 17. mai - for disse passer perfekt: Både nasjonalfarver + at vi jo som regel går med votter på i sluddværet på nasjonalfarven ;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Lene! :-) Votter på 17. mai er ofte en nødvendighet her:-) Hvordan melder jeg de på utfordringen? Har aldri gjort det før... Skal prøve d:-)

  SvarSlett
 3. Kautokeino er så fine, de likte eg godt.

  Takk for at du deltar på vår utfordring. :)

  Marianne
  -pinnekroken

  SvarSlett
 4. Nydelige votter! Lykke til med utfordringen! Tror jeg må skaffe meg den boka. Skulle så gjerne lært meg firetråders fletting og dusk. Lurer på om det er det samme som benyttes på Lovikkavottene?

  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 5. Takk skal dokker ha! :-) Ingunn, boka anbefales! Du finner mange gamle votte-oppskrifter fra Finnmark, flettinger med oppbtil 12 tråder, mønster til vevde belter, kofter og til og med luhkkaer:-) Kan prøve å ta bilder av flettingen, så kan du se om det er samme fletting:-)

  SvarSlett
 6. Har lenge tenkt å skaffe meg mønster for å strikke disse vottene. Takk for tipset om boka, skal løpe å kjøpe..:-)
  Ha en fin uke videre.
  Klem fra Ann-Jorun.

  SvarSlett
 7. Ha en fin uke du også, Ann-Jorunn! Boka er kjempefin! :-)

  SvarSlett
 8. Skikkelig lekre, det fristet med en slik bok. Ble sittende og bla lenge i bloggen, det var veldig mye fine bilder og plagg her!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for hyggelig kommentar, Monstermønster :-)

  SvarSlett
 10. Hei! Dette ble riktig så flotte votter :) Holder faktisk på med samme vottemøster. Jeg lurer på hvordan du har gått frem når du har laget duskene i enden av flettesnorene?

  SvarSlett