Om meg

torsdag 29. mars 2012

Kaia og Hedda sine luhkkaer


Hedda sin luhkka sett forfra


Samme luhkkaen bakfra. 


Jeg ble kjempefornøyd med denne luhkkaen selv. Mye pirk og tålmodighet:-) 
Detaljer sett forfra; initialer, to forskjellige lilla pyntebånd, sølvkroklisse og sølvtråd.
Her brukte jeg usynlig tråd på pyntebåndene.


Kaia sin luhkka. 


Detaljer; initialer, lilla pyntebånd, sølvkroklisser.

torsdag 22. mars 2012

Votter fra Kautokeino

Endelig ferdig med vottene mine! Mønsteret fant jeg faktisk på nett da jeg googlet "samiske votter". Egentlig skulle kruset strikkes i tvebandstrikk, men det kan jeg ikke, tok derfor en liten vrangbord i rødt.... Jeg har nok brukt litt for tykt garn + litt for tykke pinner, men jeg kan tenke meg at Raumas finullgarn passer til oppskrifta. Jeg måtte kutte ut en mønsterbord fordi vottene ble veldig lange.


Det ga litt mersmak å strikke slike votter, så i dag bestilte jeg boka jeg har gått å ønsket meg lenge.... Nemlig denne, full av mønster og oppskrifter. Gleder meg til å få den i posten :-D


Ha en toppers torsdag folkens!
Kjersti

luhkka.... igjen


Akkurat nå er det høysesong for luhkka. Jeg syr og syr og syr:-) Regner med det dabber av etter påske. Her er tre små luhkkaer som en tidligere kollega av meg ville ha til barnebarna sine. 
Sett bakfra.

søndag 18. mars 2012

Stine Alice sin luhkka

Aller først vil jeg ønske Vibeke og Dagfrid velkommen som følgere på bloggen min. :-) 

Denne luhkkaen har jeg laget til Stine Alice, som har bloggen "Livet i Judithuset". 
Fikk nesten litt prestasjonsangst, siden den skulle passe til den flotte kofta hennes.
Valget falt på grå bunnfarge, rødt og gult som pyntebånd nede, flaskegrønn som stikninger og rundt hetta. Og ett pyntebånd på brystet som går i samme rød og gulfargen som pyntebåndene nede. 
Jeg ble selv veldig fornøyd med denne luhkkaen, både fargene og at den virket veldig nett...

Johanne er modell i en litt for stor luhkka :-)


Marius til Nora


Marius til lille søte Nora. Nå har jeg visst mistet tellinga på hvor mange mariusgensere det har blitt... Jeg holder faktisk på med en til. Har flere strikkeprosjekter som ligger halvferdige; et par sokker, et par votter og et sjal... Nå for tiden blir det mest tv-strikking, innimellom all luhkkasyinga:-)

Uansett, ha en fin søndag!


lørdag 10. mars 2012

Finnmarksløpet 2012



I formiddag gikk starten av Finnmarksløpet 2012 av stabelen her i Alta. Gågata var stappfull av store og små som ville ønske kjørere og hunder vel avgårde. Et fantastisk folkeliv, nydelig sol og 3+ grader gjorde rammene rundt årets løp til en festforestilling! :-) 119 hundespann deltar i årets løp, dvs ca 1200 hunder! Litt av et hundeliv!

Jeg var på plass med fotoapparatet mitt og knipset i vei. Noen av bildene ble jeg veldig fornøyd med. Men hovedkonklusjonen er nok at jeg trenger mye mer trening! Ser at mange av bildene burde vært fotografert med høyere blenderåpning, for mange av bildene har dårlig dybdeskarphet...

 Matchende fottøy




"The true heroes of the race"




Ha en fortsatt fin helg, folkens!
Kjersti

fredag 9. mars 2012


 Luhkka i størrelse 8-10, sort bunnfarge med blå stikninger og motiv. Johanne stilte opp som modell. Denne luhkkaen er for salg.

luhkka

Luhkkaer til to små prinsesser i Talvik.